Nici un produs
Produsul a fost adăugat cu succes.
0 articole în coșul dvs. 1 articol în coșul dvs.
Categorii
Categoriile blogului
Odiseea vinului (24)
Povestea vinului este precum una dintre multele povești ale Scheherazadei. Pe masură ce afli despre soiuri, vrei s [...]Ocolul pământului în 80 de vinuri (7)
Împreună aflăm despre vinurile din întreaga lume, de la cele servite la mesele sofisticate din restaurantele de top [...]
Search on blog
Disponibil doar online
Vin Budureasca Origini Reserve
- Scrieţi un review
BENEFICII: Cumpărând acest produs vei acumula 0,79 lei / produs, în contul tău, secțiunea "Recompensele mele", prin programul nostru de loialitate. Coșul tău, așa cum arată acum, va acumula 0,79 lei care se cumulează cu celelalte recompense din cumpărături și poți să-i folosești la următoarea cumpărătură.
BENEFICII: Cumpărând acest produs vei acumula 0,79 lei / produs, în contul tău, secțiunea "Recompensele mele", prin programul nostru de loialitate. Coșul tău, așa cum arată acum, va acumula 0,79 lei care se cumulează cu celelalte recompense din cumpărături și poți să-i folosești la următoarea cumpărătură.
Tara: România
Regiune: Dealu Mare
Soi strugure: Cupaj
Culoare: Rosu
Vol. alc.: 14%
Recolta: 2013
Caracter: sec
Producator: Budureasca
Volum: 0,75 l
Cupaj creat din Cabernet Sauvignon (40%), Shiraz (30%) si Feteasca Neagra (30%).Culoare rosu inchis cu arome de cirese negre.Un vin echilibrat cu gust de prune uscate, cu taninuri fine si delicate, ce confera un final catifelat, placut.
Mai multe informatii
Date generale:
Struguri: Cabernet Sauvignon ( 34%), Shiraz (50%), Merlot (16%)
Sec: 1,50 g/l
An recolta: 2013
Podgoria: Dealu Mare
Treapta de calitate: DOC-CT
Concentratia Alcoolica (% vol): 14
Aciditate Totala (g/l in acid tartric): 5,05
Anul de recolta
Precipitatii: 305 mm in perioada de vegetatie Temperatura: medie anuala 11,3 °C Insolatie: 1610 ore in perioada de vegetatie Vegetatie: 210 zile Productie: 7 t/ha
Particularitati de vinificatie
Cele mai bune parcele din vie au fost selectionate pentru recoltarea acestor soiuri. Fermentarea a avut loc la 26-28 grade C in tancuri de inox cu recirculare, intre 25 si 30 de zile, pentru a extrage o mare cantitate de taninuri si maximum de arome din pielitele strugurilor. Invechirea s-a realizat timp de 1 an de zile in baricuri de stejar american, dupa care printr-o atenta selectionare a celor mai bune butoaie s-a realizat acest cupaj perfect echilibrat.
Note de degustare
Culoare rosu inchis, cu arome intense de fructe negre de padure si condimente.Corpolent, cu gust de cirese negre, cu note fine de vanilie si caramel, ce confera acestui vin un final lung, placut.Un vin cu un bun potential de invechire.
Asociere cu preparate culinare
Fiind un cupaj rosu poate fi asociat cu mancaruri mai picante: fripturi, gratare si branzeturi maturate. Temperatura de servire: 18-20˚C.
Review-uri
Pune o intrebare
NU necesita inregistrare!
Daca intrebarea ta nu are raspuns aici, foloseste formularul de mai jos pentru a intreba ceva in legatura cu acest produs