Acest site foloseste "cookies" pentru a va imbunatati si personaliza experienta de navigare. Acest lucru presupune inclusiv salvarea istoricului de navigare in calculatorul dumneavoastra. Puteti oricand renunta sau reseta cookies, din setarile browserului dvs.
Prin continuarea navigarii, va dati acordul pentru folosirea "cookies". Pentru mai multe detalii, consultati "Politica de confidentialitate".

    Vin Soare Cabernet Sauvignon-LIFE STYLE TIPS SRL
  • Numai online

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Sâmbureşti - Bolovanu

CRAMA: vinul este produs la Crama Bolovanu - Vinarte. 

CLIMA: temperat-continentală de subtip Cfbx (Köppen).

SOL: brun, brun-luvic, regasol calcaric, preluvosol calcic, pietrişuri aluvionare.

SOI: Cabernet Sauvignon 100%.

ALCOOL: 13,00% vol. 

VINIFICARE: strugurii atent selecţionaţi doar din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltaţi manual în lădiţe de plastic. Producţia este limitată la 35 hl. pentru ca strugurii să ajungă la maturitate optimă. O a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi şi substanţe colorante. Spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioadă de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei. 

NOTE DE DEGUSTARE: 
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate. Olfactiv: intens şi elegant, complex, arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine. Gustativ: sec, plin, textură consistentă, complex cu tanini maturi şi post-gust de lungă durată.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne roşie preparată la cuptor sau grătar, vânat mare, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate. 

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (8-12 ani), în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o structură catifelată şi un buchet complex.

VLRVA00013

Tara
România
Regiune
Sâmbureşti - Bolovanu
Culoare
Rosu
Clasificare
DOC-CMD
Soi strugure
Cabernet Sauvignon
Caracter
sec
Volum (litri)
0,75 l
Vol. alc.
13%

Pune o intrebare

NU necesita inregistrare!

Daca intrebarea ta nu are raspuns aici, foloseste formularul de mai jos pentru a intreba ceva in legatura cu acest produs.

(optional)
*(Solicitare de notificare cand raspunsul va fi disponibil)

S-ar putea sa-ti placa

16 alte produse in aceeasi categorie:

Articole similare de pe blog