Acest site foloseste \"cookies\" pentru a va imbunatati si personaliza experienta de navigare. Acest lucru presupune inclusiv salvarea istoricului de navigare in calculatorul dumneavoastra. Puteti oricand renunta sau reseta cookies, din setarile browserului dvs.
Prin continuarea navigarii, va dati acordul pentru folosirea \"cookies\". Pentru mai multe detalii, consultati "Politica de confidentialitate".

Bei mai des un pahar cu bere sau unul cu vin?

Publicat 2019-08-08 20:37:16
Categorii De veghe in...vita de vie

Bei mai des un pahar cu bere sau unul cu vin?

Când un musafir aduce o sticla de vin, trebuie sa o deschizi și să-l servești. Voia bună se instalează negreșit și chiar dacă ai deja vin pe masă, o a doua sticlă nu este niciodată în plus. Invitații vor putea alege sortimentul care le bucură în mod special papilele gustative.

Pentru a nu fi nevoit să-i grăbești să termine din pahar pentru că vrei să servești un nou sortiment de vin, poți așeza încă de la început mai multe pahare în fața fiecărui musafir, transmițând astfel și mesajul că prezența lor este agreată și generozitatea ta, naturală.

Vinul a fost folosit din cele mai vechi timpuri în practica religioasă, iar despre apariția lui s-au scris multe legende. Cele mai vechi dovezi legate de vin sunt înregistrate în zonele Caucazului, Mesopotamiei sau Egiptului, iar specialiștii spun că la început vița-de-vie a fost “sălbatică”, fiind domesticită ulterior.

Încercând să explice efectiv apariția acestei băuturi, arheologii și istoricii teoretizează că oamenii preistorici se urcau în copaci de unde adunau fructe dulci, pe care ulterior au început să le depoziteze. După câteva zile de la depozitare, apărea fermentația, iar sucul obținut se transforma cu timpul într-un vin primitiv, cu un conținut scăzut de alcool.

În paralel, povestea și arta producerii berii începe acum 6000 de ani, când, se spune că a fost descoperită datorită unei bucăți de pâine ude, lăsată la fermentat, urmând să ajungă una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi produse din ingrediente naturale. Berea a fost reinventată de mai multe ori de-a lungul istoriei iar servirea și degustarea acesteia este o artă complexă cu o tradiție impresionantă ce s-a cladit de-a lungul timpului prin talentul maeștrilor berari.

Unii specialiști susțin că berea poate fi considerată mai mult un aliment decât o băutură, datorită proteinelor și vitaminelor B conținute, unii antropologi susținând chiar faptul că plăcerea de a bea bere l-a determinat pe om să se apuce de agricultură, și că a pus bazele civilizației omenirii.

Berea conține polifenoli asemănători celor găsiți în vinul roșu, însă în cantități mult mai mici, și melanoidine – compuși rezultați în urma înfierbântării orzului sau malțului, care îi dau culoarea și gustul specific.

Dacă berea este considerată un aliment hrănitor, vinul (în special cel roșu) este considerat un medicament, sau un tonic natural pentru organism. Studiile au arătat că vinul roșu – servit la masă – oferă mai multe beneficii cardiovasculare decât berea sau alte băuturi alcoolice.

Cercetătorii au demonstrat că orice tip de alcool (etanol) contribuie la extinderea duratei de viață. Dar polifenolii, resveratrolul și alte ingrediente care se regăsesc în compoziția vinului previn bolile de inimă, deteriorarea musculară lentă și îmbunătățesc starea generală de sănătate, independent de efectele caracteristice etanolului. 
Cu toate astea, consumul regulat și moderat de alcool prelungește viața și îmbunătățește sănătatea. Este de preferat consumul de vin, dar și consumatorii de bere sau băuturi spirtoase se pot bucura de efectele pozitive ale etanolului, în măsura în care nu se fac excese.

Deși vinul roșu pare să fie mult mai sănătos decât berea, un consum moderat de alcool are mai multe beneficii pentru sănătate, iar recomandările noastre le găsești pe librariadevinuri.ro

Și nu uita: atunci când bei vinul preferat acompaniat de muzica potrivită, plăcerea pe care o simţi e cu 15% mai intensă. Creierul uman este influenţat de tot ce-l înconjoară, și tindem mereu să potrivim senzaţiile primite din exterior cu gustul licorii favorite.

 

Distribuie acest continut

Adaugă un comentariu

 (cu http://)

Cele mai cumpărate

librariadevinuri