Se produce numai in anii de exceptie prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj.Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare.Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox 26-28°C , Cabernet Sauvignon – timp de 29 zile, Merlot – 23 zile si Feteasca Neagra – 19 zile.Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica.100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9 luni.Invechire la sticla minim 24 luni.
Limpiditate: limpede-cristalin;
Culoare: rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii ;
Miros : complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de stafide, piper verde, coacaze negre, menta si tabac;
Gust: complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund.Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.