Acest site foloseste \"cookies\" pentru a va imbunatati si personaliza experienta de navigare. Acest lucru presupune inclusiv salvarea istoricului de navigare in calculatorul dumneavoastra. Puteti oricand renunta sau reseta cookies, din setarile browserului dvs.
Prin continuarea navigarii, va dati acordul pentru folosirea \"cookies\". Pentru mai multe detalii, consultati "Politica de confidentialitate".

Regele Vinurilor Rosii - Cabernet Sauvignon

Publicat 2019-08-06 19:31:20
Categorii Ocolul pământului în 80 de vinuri , Odiseea vinului

Cabernet Sauvignon  - Regele Vinurilor Roșii

Vinul roșu este mai mult decât o băutură care nu trebuie să lipsească de la o cină romantică. Este o licoare cu nenumărate beneficii și merită savurată.

Deși considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile  au arătat faptul că soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc.

De obicei, vinurile Cabernet Sauvignon au un miros de stafidă neagră, cu un iz de ardei gras verde, variind în intensitate funcție de condițiile climatice, practicile viticultorilorși tehnicile de vinificație. Climatul și perioada culesului, care sunt fie prea reci sau prea călduroase, solurile bogate și fertile, prea puțină expunere solară, culesul precoce și macerarea prelungită sunt factori ce pot duce la un caracter vegetativ, prea puțin fructuos al vinului astfel obținut. Valoarea sa gustativă se intensifică după minim 18 luni de păstrare.

In România, acest soi s-a acomodat bine condițiilor helio-climaterice, chiar dobândind, de-a lungul timpului, dreptul la denumire de origine controlată: Valea Călugărească, Urlați, Ceptura, Tohani, Sâmburești, Vânju Mare, Orevița, Recaș,Miniș, Murfatlar.

Acum, acest soi de struguri este plantat și în California, Australia sau Chile. Vinul are un nivel mediu de aciditate, ceea ce îl face o băutură excelentă pentru a fi servită alături de fripturi de vită, vânat, mânzat sau rață, dar și alături de un platou cu brânzeturi cu mucegai și fructe.

Foarte puternic aromat și cu un postgust atractiv, are în același timp o bogăție gustativă impresionantă. Cabernet Sauvignon are o aromă ce nu poate fi ușor confundată și este foarte apreciat de către pasionații de vin.

De regula, vinul Cabernet Sauvignon trebuie pus în consum după 2-4 ani de maturare la vas. Uneori el este aspru, aprope neconsumabil când este tânar, dar un astfel de vin prezintă în cel mai înalt grad garanția unei evoluții pozitive prin învechire, așa încât poate evolua în sticlă pentru mulți ani și se comportă excelent în baric de stejar de la care împrumută noi arome devenind mai complex din punct de vedere olfactiv.

Vinul este liantul relațiilor dintre oameni, el apropie prietenii, dezleagă inhibițiile, este prezent la evenimente de familie, acompaniază masa de seară împreună cu poveștile de peste zi, prin urmare acordați mare atenție frapierei care trebuie să fie tot timpul plină.

Beneficiile vinului roșu asupra sănătății au fost subiectul a numeroase studii, care au descoperit că această bautură ne poate prelungi viața, îmbunătățește sănătatea mentală și sistemul circulator. De exemplu, un pahar de vin roșu pe zi scade riscul afecțiunilor cardiace, scade colesterolul și ajută inima să funcționeze mai bine.

Un pahar de vin de 170 de grame conține cam între 92 - 152 calorii și își arată adevăratele arome la o temperatura de circa 18 grade Celsius. Cabernet Sauvignon-ul sec are în jur de 13,5% alcool și este bogat în taninuri.

Acum că pofta a atins cote maxime, este timpul pentru un pahar de vin. Descoperă selecția variată de vinuri de cea mai bună calitate pe care ți-am pregătit-o pe https://librariadevinuri.ro/

 

Distribuie acest continut

Adaugă un comentariu

 (cu http://)

Cele mai cumpărate

librariadevinuri