Acest site foloseste \"cookies\" pentru a va imbunatati si personaliza experienta de navigare. Acest lucru presupune inclusiv salvarea istoricului de navigare in calculatorul dumneavoastra. Puteti oricand renunta sau reseta cookies, din setarile browserului dvs.
Prin continuarea navigarii, va dati acordul pentru folosirea \"cookies\". Pentru mai multe detalii, consultati "Politica de confidentialitate".

Informatii

Oferte speciale

Spumante  Exista 29 produse

Subcategorii

  • Vinuri spumante

    Vinul spumant este un tip de vin obținut prin fermentație naturală, spre deosebire de cel spumos, care este imbogățit cu dioxid de carbon. Vinul spumant conține un nivel semnificativ de dioxid de carbon, obținut în urma fermentației naturale. Fermentația naturală poate avea loc în sticlă (metoda champenoise) sau în cisterne speciale construite pentru a face față presiunii din timpul fermentării (metoda Charmat). Exemplul clasic de vin spumant este șampania, vin spumant produs în regiunea Champagne din Franța. Există și alte exemple de vin spumant, produse în diferite țări: Espumante în Portugalia, Cava în Spania, Sekt în Germania, Asti în Italia (denumirea generală pentru vinurile spumante din Italia este Spumante) și Cap Classique în Africa de Sud. În unele regiuni ale lumii cuvintele „șampanie” și „spumante” sunt folosite ca sinonime pentru vinul spumant, deși legile din Europa și alte țări rezervă cuvântul șampanie pentru un vin spumant specific din regiunea Champagne din Franța. Termenii francezi „Mousseux” sau „Cremant” sunt folosiți pentru referirea la vin spumant provenit din altă regiune decât Champagne. Statele Unite ale Americii sunt un producător semnificativ de vin spumant: în California în special producătorii francezi de șampanie au achiziționat podgorii pentru a produce vin spumant american după metoda tradițională. De curând, Marea Britanie, care a avut unele dintre primele producții de vin spumant, a început din nou să producă vinuri în stilul șampaniei. Vinul spumant este de obicei alb sau rose, dar există și multe exemple de vin spumant roșu, cum ar fi italianul Brachetto sau australianul Shiraz spumant. Dulceața vinului spumant poate varia de la extra-sec „brut” până la dulce „doux”.

  • Sampanie

    Șampania sau vinul de Champagne este un vin spumant produs prin procedee specifice regiunii Champagne din nord-estul Franței. În baza mai multor tratate internaționale și legi naționale, majoritatea țărilor limitează utilizarea termenului la vinurile produse în această regiune. Pe teritoriul Uniunii Europene, aceasta se stabilește prin acordarea statutului de denumire de origine protejată (franceză dénomination d'origine protégée; italiană denominazione di origine protetta). Vinul spumant este produs prin refermentarea în sticle a unui amestec soiuri de vin, cele mai folosite fiind: Chardonnay, Pinot noir și Pinot Meunier. Șampania este produsă în exclusivitate într-o regiune viticolă delimitată exact, pe o suprafață de circa 32.000 de hectare. Majoritatea podgoriilor se află în departamentele franceze: Aisne (2.000 ha), Aube (6000 ha) și Marne (22.000 ha). Câteva podgorii se întind și în departamentele Seine-et-Marne și Haute-Marne.

  • Prosecco

    Prosecco este un vin italian, alb, sec sau extra sec (extra dry), considerat un subtitut mai ieftin al sampaniei sau al spumantelor clasice. Spre deosebire de sampanie, prosecco nu fermenteaza in sticla, si de aceea trebuie consumat cat mai tanar.

    Se serveste bine racit, ca aperitiv sau ca vin, pentru aproape orice masa, in special meniuri cu specific mediteranian. 

Arata 1 - 29 din 29 produse
Arata 1 - 29 din 29 produse

librariadevinuri